LIBBIES

Wat en wie is LIB?

wat en wie is lib?

LIB is ontstaan uit de behoefte om te delen, maar ook om te ontmoeten. Daarom wil ik met LIB the mag en dit nieuwe platform LIBBIES hét online startpunt zijn voor vrouwelijke ondernemers. Met een community, events, podcasts, video’s, een contentbibliotheek en de BabesBusinessBorrels heb je alles wat je nodig hebt om succesvol te worden en te blijven. 

Van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan

Om dit voor elkaar te krijgen werk ik hard, heel hard. Maar dat vind ik niet erg. Het levert soms wel awkward gesprekken op. Ik heb bijvoorbeeld niemand in mijn omgeving die snapt dat ik mijn hele vrije zondag besteed aan werken voor LIB, en dat nog leuk vind ook.

Als ik aangeef dat ik moe ben, dan zeggen mensen vaak dat ik dan maar minder moet werken. Dat het niet normaal is om altijd maar met je bedrijf bezig te zijn. Wat die mensen niet snappen is dat niet werken voor mij geen optie is. Ergens mee bezig zijn dat nut heeft ontspant mij juist! Lekker op de bank met een kop thee, helemaal prima, maar dan wel met een inspirerend managementboek. Dan kan ik leren én ontspannen tegelijk. Dat geeft mij een enorme energieboost.

Ik ben dus 24/7 bezig met mijn bedrijven. Dat wil niet zeggen dat ik continu fysieke activiteiten doe. Ik bedoel dat ik vooral in mijn hoofd bezig ben. Alles wat ik lees, zie en ervaar, vertaal ik meteen naar iets zakelijks. Bijvoorbeeld als ik aan het shoppen ben en ik een mooie jurk zie. Dan denk ik meteen: dat zou een mooie look zijn voor mijn brandingshoot. Of wanneer ik uit eten ga en een mooi opgemaakte menukaart in mijn handen krijg. Dat kan een goede inspiratie zijn om op de website een menu te maken met mijn diensten. 

Socially awkward

Ik vind het leuk om mensen te helpen, maar ik ben sociaal vrij onhandig. Dat komt vooral vanuit mijn ervaring dat ik vaak totaal anders denk en doe dan anderen. Dat belemmert mij soms om contacten te leggen en te behouden. Mensen snappen mij niet en vice versa. Op een gegeven moment stop je dan met energie erin steken. Het scheelt als je kunt praten met anderen die net zo denken als jij. 

Daar is de LIBBIES community dus vooral voor bedoeld! Vrouwen die jou begrijpen, motiveren en inspireren. Elkaar behoeden voor fouten, maar ook elkaars steun en toeverlaat zijn op zakelijk gebied. Ik wil deze vrouwen laten ervaren dat zij hun ei kwijt kunnen bij mensen die snappen hoe het is, als vrouw in een zakelijke omgeving. Vrouwen met wie je kunt levellen!

Gelijkgestemden vinden kan lastig zijn en al helemaal als je een ambitieuze, stoere vrouw bent. Ik heb bijvoorbeeld niets met traditionele vrouwendingen, ik vind dat al snel mutserig. Wat niet wil zeggen dat ik niet van girly dingen hou; make-up is zo ongeveer mijn middle name. Maar romantische films, soaps en spelletjesprogramma’s zijn niet aan mij besteed. Geef mij maar een goede wetenschappelijk docu over het heelal of geschiedenis! Ik hou van dingen leren en niet van oppervlakkig geklets. 

Zakelijk, maar ook ontspannend

Toch wil ik met LIB ook voor een stukje ontspanning zorgen door artikelen te schrijven over luchtige onderwerpen. De leukste hotspots bijvoorbeeld, maar ook de beste beauty hacks. De grappige columns van Libbie zijn ook een goed voorbeeld. Want die rustmomentjes heb je ook nodig om jezelf op te laden, toch?

Mijn schrijfstijl is vooral geïnspireerd op Fiona Hering en Ildikó von Kürthy. Fiona omdat zij ontzettend grappig kan schrijven over de dingen die zij meemaakt. Haar schrijfstijl is scherp, modern en luchtig met net genoeg emotie. Ildikó is gewoon hilarisch. Haar absurdistische stijl zorgt bij mij voor buikpijn van het lachen! Een andere schrijver die ik goed vind is Eric Smit. Hij doet goede research en verstaat de kunst om van een zakelijk onderwerp een pageturner te maken. 

LIB en LIBBIES: wil jij samenwerken?

Anyway; ik hoop met LIBBIES uiteindelijk een geweldig en compleet contentplatform te realiseren, maar daar heb ik jouw hulp bij nodig. Zonder members wordt het niet de bruisende plek die ik voor ogen heb. Daarom vind ik het heel belangrijk dat jij hier vindt wat je zoekt. En ik werk heel graag met je samen om dat voor elkaar te krijgen. Vóór en dóór vrouwelijke ondernemers: that’s my goal. Of het nou in de vorm van podcasts, interviews, filmpjes, (gast)blogs, evenementen of iets anders is: laat het me vooral weten als jij iets wil bijdragen. Virtueel een koffietje doen? Let me know!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk....