LIBBIES

LIBBIES is ontstaan vanuit mijn persoonlijke frustratie als ondernemer. Voor mijn online magazine LIB the mag, dat ik speciaal voor stoere en ambitieuze vrouwelijke ondernemers maak, heb ik geregeld de hulp van andere ondernemers nodig. Denk daarbij aan fotografen, content creators of vrouwen die ik wil interviewen voor interessante artikelen. In de wirwar van het internet en social media is het zoeken naar deze ondernemers lastig. Vaak weet je niet waar je moet beginnen; er is zoveel te vinden!

Daarnaast werken de algoritmes van de zoekmachines en social media je tegen. Het is simpelweg zo, dat wanneer je niet betaalt voor je exposure, je hard moet werken om met je bedrijf zichtbaar te worden. De zoekresultaten die bovenaan staan zijn niet per se de bedrijven met de meeste kwaliteit, maar heel vaak degenen die er het meeste geld aan besteden. Doe je dit als bedrijf niet (voldoende), dan is de kans kleiner dat je gevonden wordt.

Vandaar mijn wens om een platform op te zetten waar je niet alleen handige en interessante content kunt vinden, maar ook op een gemakkelijke en heel persoonlijke manier in contact kunt komen met andere business babes.

LIBBIES

LIBBIES is de grootste verzamelplaats van content voor vrouwelijke ondernemers: blogs, podcasts, video’s, downloads én een community. Een plek waar jij als ondernemer jezelf aan de wereld kunt laten zien op een heel persoonlijke manier. Een plek waar de algoritmes van de zoekmachines en social media geen vat op hebben. En waar je dus kunt stralen als nooit tevoren!

Goed. Hoe werkt dat dan, vraag je je af? In een beveiligde en afgeschermde online omgeving kun je andere ondernemers leren kennen door middel van de LIBBIES community. Zij stellen zich aan je voor met benadrukking van hun expertise en wat ze voor je kunnen betekenen. Als voorproefje hiervan stellen zij een gratis download ter beschikking waarmee je op een laagdrempelige manier kennis kunt maken en direct contact met ze kunt leggen.

Contentbibliotheek

Alle downloads zijn ook te vinden in de contentbibliotheek: de grootste verzameling van e-books, templates, presets en andere items voor ondernemers in Nederland. Stel, je bent ondernemer en je zoekt een business coach. Je kunt dan zowel in de community filteren op business coaches om zo de juiste persoon voor jouw bedrijf te vinden, of je zoekt in de contentbibliotheek naar business coaches om direct vele handige tips, kijk- en leesmateriaal te downloaden. En je neemt vervolgens contact op met degene die het beste past bij wat je zoekt. Een soort ondernemer-dating dus, zonder het daten dan…!

Community, magazine, podcasts, events

Dat is nog niet alles. In de community kun je ook kletsen, vrienden maken, reviews lezen, oproepjes en complete blogs plaatsen. Daarnaast vind je op LIBBIES podcasts, video’s, artikelen, het online magazine LIB the mag en events voor vrouwelijke ondernemers. Alles wat je nodig hebt dus om inspiratie en motivatie op te doen, hulp te vragen aan mede-LIBBIES als je ergens tegenaan loopt met je bedrijf en de juiste persoon te vinden voor je business.

Speciaal voor en door vrouwelijke ondernemers

En dan nog dit. Waarom noem ik dit platform LIBBIES? Omdat LIBBIES vrouwen hélemaal LIB zijn. Ze zijn ambitieus, weten wat ze willen en maken hun dromen waar. LIB is een afkorting van ‘ad libitum’, wat staat voor ‘onbeperkte en vrije expressie’. En dat is precies wat ik met dit platform wil bereiken!

Ik hoop dat LIBBIES je kan helpen bij het ondernemerschap. Mis je bepaalde features of wil je samenwerken, laat het me dan weten.

Wil je je meteen inschrijven als member? Dat kan op de pagina Kies je membership.

Ik wens je veel LIBBIES fun toe!

Deborah van LIB en LIBBIES

Liefs, Deborah
Founder van LIB